Uppdatering

Måste väl göra en uppdatering vad som hänt i mitt otroligt intressanta liv :p
 
För en vecka sen gick jag på jobb första gången efter operationen. Gick bra! Men herregud va trött jag var. Eller är. Sen var jag på min första fotbollsträning i torsdags. Sist jag var va i januari. Det gick över förväntan! O skitkul va det :) 
I fredags va jag till en ny sånglärare. Jag har testat på min första operett! Shit va kul det va! :D 
 
I lördags jobbade jag som fiollärare. Gick bara bra. Jag har duktiga elever! 
Igår var jag till Sverige och spelade fotboll. Jag skulle bara med som lagledare egentligen. Men skulle jag inte spelat så skulle vi inte haft en enda avbytare.
Resan började inte bra, så tänkte att det inte kan bli värre. Vi förlorade med 5-0. I andra halvlek så skadade sig en av våra. Sen blev jag nermejad, missade straffen och sen steg jag av med ett bultande knä. Så vi va en för lite på plan. I slutet steg ännu en skadad av. Så vi spelade 8 mot 11. Men vi kämpade å nu är det bara nya tag!
Jag fick Linda knä med ispåse och så fick Julia köra min bil :p
Avslutade kvällen med vildmarksbad och mys med sambon. Egentid! Båda lediga några timmar iaf, och barnfritt 👍 
Så jag undrar, när är det helg igen? Har inte alls varit ledig. Så va skittrött imorse, jobbat 8.30-16. Å nu skulle jag lätt kunna gå och sova. Men inte kan man gå halv 6 heller. Måste nog håll mig till 9 iaf. 
Barnfritt den här veckan, så A jobbar mest kväll. Som ikväll. 
Jag hade ju tänkt åka på träning men nä. 
 
Imorgon har jag inga planer alls. Skönt!! O jag längtar till helg o ledighet. Ledig fredag-söndag. Men inte A såklart. Men jag ska hjälpa syster med hästar o hund så jag har o göra.

Uttråkad

Jag är så uttråkad så det finns inte. För det första har jag varit hemma i 2 veckor. För det andra har humöret bara varit i botten idag. Åsså ensam hemma. 
 
Jag har varit ut på långpromenad. Gick hela vägen runt Marby. Ingen aning hur långt det är, men det tog en ca 40-50 min tror jag. Gick i lagom takt.
 
Dagen har spenderats mestadels i soffan under filten. Ingen ork eller lust o göra något idag. Ha varit jätte trött dom senaste dagarna. Ha sovit rätt dåligt.
Vet inte hur jag ska orka upp o va i stan till 07.45 imorgon. 
 
Imorgon har vi fiolspelning. Ha inte spelat på över 6 veckor. Vet inte ens var jag har rätt noter...
Sen är det fotbollsträning, som jag inte kan vara med på ännu :( är för öm ännu så jag vågar inte. Kanske åker o tittar en sväng. 
 
 
Ska snart gå i duschen, leta upp noterna, o sen dra täcket över huvudet o hoppas få sova.
 
Imorgon kan det bara bli bättre! Hoppas jag..
Man kan inte alltid vara på topp.

Söndag

Söndag, jämn vecka, betyder ensam hemma halva dagen och kvällen. Yey.....
men igår hör o häpna fick han faktiskt ett morgonpass, o det va en lördag! Så man får väl va glad för det lilla iaf. 
Så igår badade vi vildmarksbad. Började elda så sent så badade först vid halv 12. Förra gången hade vi lite för kallt. Men den hör gången va det lite för varmt. Skönt i början men sen hetta det bara.
 
På dagen var jag i Bström o hjälpte till där. Flyttade hinderstöd o bommar, mocka hage o gick på promenad med Acke först o sen Asta. 
 
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Finns massor o göra i o utanför huset, men just nu känner jag mig bara...blä. Dålig dag idag. Känner mig bakis, fast jag inte druckit. Är jätte trött o slö o har inte lust med någonting idag. 
 
Imorgon ska jag på jobb. Ska bli kul o träffa barnen igen. Men är lite nervös. Är fortfarande öm, och stöter jag i något gör det ont. Så innan jobb ska jag o ta prover för o se att det inte är nå knas. 
När man varit borta från dagis ett tag, så brukar man hålla sig frisk. Och jag har varit frisk sen jag gick på semester! Det är alltså...6 veckor sen. Det måste vara rekord!! Ingen förkylning eller magsjuka eller nått. 
jag hoppas alla bobbor håller sig borta från mig... och att alla sjuka håller sig hemma...
 
Ibland funderar jag nog om jag valt rätt bransch. Jag har en axel som jag opererat, som gjorde så att jag inte får jobba som servitör o göra alla lyft och vridningar. Kanske inte det smartaste o välja dagis, o småbarnsavdelningen. Men än så länge går det bra! 
Sen har jag ett riktigt skit immunförsvar. O så mycket sjukdomar o bobbor det finns på dagis. Folk skriver o åjjar sig om förkylning som hållit på 1-2 månader. Jag har väl hållit på i 2 år? Frisk MAX 1 vecka. Sen förkyld o täppt några veckor-1månad. Det är något som har tagit på psyket. 
Men vad ska jag annars göra? Jag vet inte vad jag vill bli när jag blir stor. Ibland tvivlar jag på dagistant. Jag vill inte jobba på dagis när jag själv skaffar barn. Det är en sak som är säker. 
Men jag har ingen aning om vad jag vill göra. Det enda jag vet är att jag vill hjälpa till på ett barnhem. Men det ger tyvärr inga pengar.
nåja, jag kommer väl på det en dag.
 
Sångkonserten gick jätte bra! Jag var jätte nervös, o jätte trött. Men jag är nöjd. Alla fina kommentarer jag fick efteråt var väldigt rörande. Det betyder mycket för mig att höra att jag gjorde det bra. För för 3 år sen vågade jag inte sjunga framför folk. Jag trodde inte jag kunde sjunga, ordentligt. Men Åsa har bevisat för mig, att jag kan visst! O nu har jag även sjungit live i radion också. 
Nu vill jag bara bli bättre :) o jag mår bra av att sjunga!
 

Onsdag

Halva veckan har redan gått. Shit va tiden far iväg. 
 
Jag känner mig mycket bättre! Jag har varit ut o krattat lite på gården idag. O det gick bra! Kändes inte alls :) känns inte lika mycket när jag rör mig, utan det är när jag rör vid det. Det är fortfarande ömt, men det är mycket bättre! Jag är sjukskriven hela veckan, men fick åka på jobb om jag kände mig bra o inte hade ont eller va öm. Men jag tänker inte chansa. Jag är livrädd att barnen ska komma springandes rakt i det. Hade jag haft ett kontorsjobb, hade jag säkert kunnat åkt på jobb fast igår Eller idag. Men det är lite annat när det är dagis. Och idag har jag burit två halvfulla vattenhinkar, o det kändes inte heller. Har inte kunnat lyfta tungt innan. 
Å folk brukar säga, men inte måste du lyfta på dagis. Nä, men det är inte så lätt när man jobbar på småbarnsavdelningen. Upp o ner i stolar, upp o ner i famnen, upp o ner på skötbordet. Å låta alla andra göra det känns bara nä.. 
 
Imorgon ska jag uppträda på bibban. Jag trodde inte jag skulle fixa det, att jag inte skulle orka eller att jag skulle ha för ont. O hade jag inte fixat det, hade det brutit mer mig, ordentligt. Att hela tiden ha motgångar, jag blir alltid sjuk, får inte göra grejer, det tar hårt på psyket. Så hade det här hindrat mig från att gå upp o sjunga imorgon, hade jag deppat ihop totalt. O det behöver jag verkligen inte nu! Jag har deppat tillräckligt under den här sjukskrivningen. 
Jag sjöng igår, o det funkade bra. Jag var långt ifrån nöjd i början. Men jag har lite för höga krav iBland. Inte haft kroppen igång, o andningen på över 1 vecka, då sjunger man heller inte perfekt. Men i slutet var jag nöjd, och jag tänker göra så gott jag kan imorgon. Mer kan jag inte göra :)
imorgon kan ni om ni vill tjuvlyssna, lyssna på Ålands radio kl 08.30.

Fint besök

Idag har vi fint besök här i Eckerö. Världens finaste Acke är här. Han ha varit här sen imorse. A jobbar kväll igen, så nu får jag sällskap. Snart ska vi ut på promenad. Men jag fryser så förbannat så jag vill inte stiga upp från filten! 
Fötterna är iskalla! Yllesockor och tjock långärmad tröja. 
Alla tre hål är läkta nu, så ikväll blir det en sväng i bastun när A kommer hem. 
 
Men ikväll ska jag få göra något som jag längtat efter! Äntligen :D hoppas det går bra.
 
igår va jag o tittade på mitt lags fotbollsträning. Gud va jag är sugen på att spela igen! Bara ryckte i benen när jag satt där o titta :p har inte spelat sen turneringen i januari. Hoppas på att köra första träningen nästa vecka :) 
Jag kan inte jogga eller springa, men gå raskt funkar nu! En bit iaf :) det ta sig! Idag är det som att det skulle kännas ännu lite bättre. 
Kul o se laget igen, och Julia! :) Dags o planera vår årliga röj kväll ;) jag kan inte minnas senast jag var ut o drack. Eller tog en över huvudtaget. I Thailand tog vi några. Men innan dess vette gudarna. En reddoger fylla är läääängesen. Börjar nog bli dags snart.
 
Sen träffa jag Kaisa också :) o mams o paps. 
Hoppas vi snart ska få ordning här så man kan bjud hem folk utan att dom behöver se var dom sätter fötterna. Bara allt blir färdigt målat så ska det nog börja ta sig. 
 
Nu håller Acke på å piper hål i öronen på mig, så måste väl laga mig ut nu då.
 

-

Imorgon är det en vecka sen jag opererades. Jag mår mycket bättre, men är jätte öm ännu. Min sista sjukskrivningsdag är idag, men jag är inte redo att gå på jobb imorgon. 
Väntar på att läkaren ska ringa.. Kan ju få vänta ett tag till.. 
 
Barnfri vecka, betyder att A jobbar kväll. Så ensam hemma nu. Suck.
Som sagt, en dag kommer jag tröttna riktigt ordentligt på det här. O sen när det dessutom är viktigare att imponera på kollegorna så blir man ännu mer less..
 
Så om nån vill leka med mig i veckan är ni välkomna! :)
 
På torsdag ska jag vara med i World voice day, en konsert som min sånglärare ordnar. Några körer, och 3 av oss individuella elever ska sjunga på bibban i stan. Jag har testat sjunga, och det går hyfsat. Så jag ska va me! :D finns inget annat alternativ. 
 
Idag ha Sanna varit och hälsat på :) kul o se henne igen, va så längesen. Håller tummarna att hennes tävling går bra på söndag!! 👍👍👍
 
Vet inte vad jag ska göra. Ha pysslat runt i huset hela dagen, och borde fortsätta. Bäddat rent ha jag gjort. Ska duscha åxå. Borde få sovrummet till nånting.
Nu är vardagsrummet äntligen klart! O tapetserar gör jag inte med Andy igen iaf :p det håller inte mina nerver för.
 
Tror jag ska ta en liten lugn promenad först av allt. Bra musik i öronen, och bara få rensa tankar o funderingar.
 
 
 
 
 

En vanlig månad

En vanlig månad här hos oss ser väl ut som hos dom flesta andra. Jobb och fritidsintressen är väl det som tar upp tiden.
Ja jobbar månd-fred till senast 16.30. Varannan lördag jobbar jag åxå. Sen spelar jag fiol, fotboll, rider, håller fiol o pianolektion, sjunger...  Jag får tiden att gå. Men jag lär mig också att säga nej, nu orkar jag inte. 
Andy har J här varannan vecka. Då jobbar han bara 4 dagar oftast, och ledig hela helgen. Å då 10-18. Å den veckan jobbar jag alltid lördagar.  
Den veckan hon inte är här, då jobbar han 6 dagar, 4 av dom är kvällar och hela helgen. Den veckan, ser jag han kanske 1-2 kvällar några timmar, och nån timme på helgen. 
Så det här med egentid finns inte riktigt. I  början va det ganska skönt, o få va ensam hemma. Men efter ett tag så tröttnar man.. När ska man göra grejer tillsammans? Man hinner lite varannan vecka när J är här, men å göra "vuxengrejer" bara på tu man hand. Far ut i skogen en hel dag, far över till swe, bio...
Jag tänkte när han fick jobbet å sa att han kan jobba varannan helg, o varannan vecka kväll. Happ, det va det..
 
Det är klart att han måste prioritera sina barn, och deras mammor. (Kom inte å säg att han tänker på sig själv när hela vardagen är uppbyggd efter dom). Men ett jobb utan kväll o helger skulle underlätta... Då skulle vi få helgerna tillsammans iaf!
 
Men det är bara o bita ihop o hoppas att det skulle dyka upp något bättre jobb! Inga kvällar o helger...
 
 

Suck

Kommer få bli inburad på Grelsby innan det här är klart... Halva sjukskrivningen och läkningen har gått. Fortsätter det såhär kommer jag inte åka på jobb på tisdag! Det går långsamt. O det är sjukt o ömt. O jag är så fruktansvärt trött. Jag somnar kl 22, vaknar vid 8, slumrar till 9.30, slumrar en stund på dagen o sover kl 22 igen. Yes, vilket liv. O jag försöker hålla igång så gott jag kan på dagarna. Inte för mycket o inte för lite. 
 
Är meningen att på tisdag ska jag ha dubbelsånglektion, o torsdag ska jag vara med på konsert på bibban. Å så ska det baske mig bli åxå! Imorgon skulle jag eg jobbat som fiollärare, o med spelevink har vi en spelning. Nånstans. Tror jag. Men nä. O ikväll är det Singstar hos Sandra. 
Nä men jag kan ju sitta hemma istället o mögla. Va det tar på psyket o inte få göra det jag vill o va begränsad. Nästa vecka hade jag ju tänkt börja träna fotboll igen också. Men det kan jag fetglömma... Och rida. Har fortfarande ont där jag slog mig när ja ramlade av. Det är ju typ 10 dagar sen. Jag tror att jag har haft en spricka, känns precis som det. Men det låtsas vi inte om nu. 
 
Idag då. Tror jag ska försöka ta mig till Bström bara mamma lagar sig hem från stan. Om jag vågar köra bil. Orkar inte sitta här längre. Åka o pussa på min favorit Acke! Min terapihund 😘  när jag ramlade av Maya, så vart han så olycklig acke när jag låg på marken o hade så fruktansvärt ont. Bara pep o skaka o skulle komma o trösta. En förstående karl med känslor ❤️ 
 
Har ätit frukost i sängen, men måste väl försöka ta mig upp nu. Börjar trycka på mot bröstet o revbenen nu så nu måste ja röra på mig.

Uttråkad!

Nu är jag trött på det här. Uttråkad deluxe... 
Igår kom Emilia på spontanbesök 😄 skönt med sällskap o få prata av sig.
igår fick jag duscha åxå. Gud va skönt!! Finns nog ingen bättre känsla än att få va ren! 
 
Inatt vaknade jag av att jag mådde illa igen. Kan bara sova på rygg så har ont i nacken åxå.. Vaknade såklart av väckarklockor och fotsteg så har legat vaken sen 8. Dagen blir otroligt lång.. A e ju inte hemma förens efter halv 7... Kanske skulle kunna ta mig till Bström idag när dom kommit hem. 
 
Vill att allt ska läka ihop nu så jag får börja köra igång ordentligt igen. Suuuck...
Igår när Emilia hade åkt så tänkte jag Gud va pigg jag känner mig. 5 min senare satt jag o sov i soffan. Förflyttade mig till sängen o slumrade, sen va det slut på husfriden..... Sen va ja helt slut hela kvällen.
Funderar om jag sku orka stiga upp ur sängen. Är bekvämast o ligga på rygg rak lång men... 
 
Upp o gå o röra på mig en sväng, så får jag lägga mig sen igen.

Nu är det gjort

Igår opererades jag. För vad kanske jag berättar någongång. 
Men allt gick bra, och det var som vi har befarat. En ny diagnos. Men nu vet vi vad det är, och det förklarar väldigt mycket varför jag mått som jag gjort.
Sjukskriven till måndag, så går läkningen bra så ska jag vara på jobb på tisdag. Nu har jag nog ont, och kan inte röra mig ordentligt. Har sovit oroligt, och mått illa inatt. Skrev ut mig själv igår med ett allt för lågt blodtryck. Men Andy var hemma med mig ifall jag skulle tuppa av, så då va det ok. Puss på han som var med mig hela dagen igår <3 och vilken underbar personal det var där! 
Nu hoppas vi att allt bara blir bättre :) 
 
A är på jobb och jag är ensam. Känns som aTT blodtryckET har gått upp iaf. Inte lika yr, men tror nog att det är lite lågt ännu. Sköterskan sa att jag skulle äta chips 👍 jag är redan uttråkad... Adhdn slår till. Fast jag inte kan röra mig ordentligt :p o det spökar i huset...
 
Ska slå igång nån film eller serie o hoppas tiden går. O äta lite chips ;) ha varit till postlådan iaf så fått en nypa luft. Å vad är det då. 10-15 meter? Räckte bra det..
 
Ligger o tittar på bilder från Thailand och drömmer mig tillbaka. Åker man nu ihelgen eller nästa kostar det 400 euro per person!! Det är ju ingenting!! Men nu har jag inte dom pengarna eller tiden :p så fortsätter drömma :) 
 
Avbokade sången imorgon åxå. Nog för att jag är envis, men det går bara inte. Blä... 
 
 

RSS 2.0