-

Här ha ja inte varit så aktiv nu.
 
Va ha hänt då. Jag har fyllt 25 år, spelat sista fotbollsmatchen för "vårsäsongen". Förlust blev det. Haft min sista sånglektion på ett tag. Firat midsommar med fina människor. Tränat fotboll, jobbat som fiollärare...
 
Igår satt jag på toaletten mest. Var på fotbollsträning men efter det trodde jag ja skulle spy. Så idag ha ja varit hemma. Ha kört ordentligt i magen hela natten, men imorgon åker ja på jobb. Trodde först att jag skulle åka på magsjuka, men tror det är nått jag fått i mig. In med immodium bara 😜 vill inte sitta hemma. 
 
Hela ligan är inne i stan. J har en kompis här hela dagen, så full fart här. Men nu får jag äntligen njuta av ensamtid och tystnad! En stund. 5 veckan nu, 1,5 vecka kvar, sen blir det barnfritt! Jaa, det ska bli skönt! Helgen har vi barnfritt också 😃
 
Tror jag ska lägga mig i sängen o slå igång en film. 
 
 
 
 

Trött trött trött

Jag är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Skulle kunna somna på studs. Är trött när jag vaknar, är trött hela dagen, är trött hela kvällen. Jag känner mig aldrig utvilad. 
Idag ha ja jobbat 7-14.35 typ. Hem o vilar en stund nu sen ska ja o spela fiol till ett äldreboende. O sen direkt på fotbollsträning. Yeees.... Kul jo, men skulle bara vilja sova. Sen blir det hem o i duschen o sen nattinatti.
 
Imorgon är sista jobbdagen för den här veckan. 7.15-14.45, sen piano o fiollektion och sen tar jag helg! 
 
Nu ska ja vila ögonen en stund innan ja ska laga mat. A jobbar kväll så måste utfodra alla.
 
 

Fredag

Har jobbat bara två dagar den här veckan och det va rätt lagom 😜 är skittrött. 
 
Ha varit på sånglektion idag. Gick inte så bra som jag ville... Men det va kul! Nya låtar 😃
 
Sen va ja o kollade när Wilma red dressyr för Sandra. Dom va skitduktiga som vanligt 😊
hem o laga middag, o nu har ja packat fotbollsväskan. Väntar på att få gå i duschen. O en sväng i bastun. 
Sen imorgon bitti åker jag o Natti med fotbollslaget till swe på match 😃
 
nu är det min tur i duschen!

Torsdag

Första dagen på jobb sen jag fick nackspärren. O herregud va trött jag är!! Ögonen har vindat i huvudet hela dagen. Men skönt o börja jobba igen. Vi har jätte lite barn kvar. Många har gått på sommarlov. Är nog lite avis på alla som har sommarlov nu. Tänk när man va sådär liten och inte behövde fundera o bry sig om nått. Då hade man bara sommarlov och fick bara va :) 
 
Efter jobbet for jag till mamma o Wilma en sväng, och sen va jag på min efterlängtade fotbollsträning! Hade inga tränare på plats så det blev lite mer lallträning än vanligt, men det va skönt! På lördag har vi borta match o då har vi heller inga tränare med. 
O efter träningen var jag på piano och fiollektion. Åh va jag längtar efter mitt piano!! Hoppashoppas dom ringer imorgon o säger att det har kommit. 
Imorgon jobbar jag 7-15, sen sånglektion 15.30-16.30, sen kanske jag åker o tittar på Wilmas dressyrträning som är runt 17 tror jag. A jobbar kväll.... o lördag me. Så ikväll hinner jag se han innan jag somnar, och imorgon kväll innan jag somnar.. sen... söndag kväll. 
 
Nu sitter dom på båten på väg hem, o har Natti med sig <3
Jag har nyss ätit, ska gå i duschen nu och sen bädda ner mig med en film. Är så sjukt trött. 
 
Är jätte jätte många som har varit in o läst mitt inlägg igår. Och tack för alla fina ord jag har fått! <3
Jag ville bara skriva hur jag mår och känner mig. För ibland så syns det utåt väldigt bra att jag kanske är nere, är trött, ledsen, irriterad... Och jag känner att ibland så förstår inte alla. Varför jag är så. Har fått känslan många gånger att men det är ju inte så farligt. Klart du orkar jobba, klart du orkar spela, klart du orkar komma med på det här, klart att du är trött när du gör som du gör... Men allt det där är inte självklart för mig alla dagar. 
Vissa dagar vill jag bara lägga mig ner och gråta och hoppas att allt bara ska försvinna och bli bättre. Helst inte se någon eller prata med någon. O verkligen inte göra något.
 
När jag var sjukskriven nu, det enda jag gjorde var att jag tog mina promenader, sen låg jag i sängen. Jag var så otroligt nere att jag bara ville sova bort dagarna. Jag hade skitont, tog starka mediciner, och va bara...ledsen, irriterad, arg, frustrerad...
Jag hoppas innerligt nu att jag håller mig frisk nu ett tag. 
 
Men nu blir det duschen, och imorgon är en av veckans höjdpunkter: SÅNGLEKTION :D
 

Livet med en sjukdom

Att leva med en sjukdom, det är det ingen som vill. Men man har tyvärr inget val.
Det här är något jag inte skrivit om, eller överhuvudtaget pratat om med någon. Innan jag fick min diagnos. Jag har vetat i flera års tid, att det är något som är fel. Men jag har aldrig fått rätt hjälp. Jag har känt mig som en försökskanin typ. Jag har fått testat alla möjliga olika piller o tabletter. Endel har gjort skillnad, och andra har jag mått jätte dålig av. Men ingenting har funkat. 
Jag tänkte att jag skulle skriva hur, och vad jag känner kring det här. Det är inget som jag vill hålla på att prata om hela tiden, inget som jag vill att ska bli nån "uppståndelse" bara för att jag har en diagnos. Jag söker ingen uppmärksamhet. Jag har levt med det här redan flera år, det har blivit bara värre och värre, men nu vet jag äntligen varför allt har varit som det varit.
 
Jag tänker inte skriva alla detaljer, precis allt som hänt och så. Det är för intimt. Jag vill bara berätta hur jag mår, och hur jag känner. För att kanske förstå varför jag inte är på topp alla dagar.
 
En av dom värsta sakerna är smärtan. Jag kan ha en sån fruktansvärd smärta i 2-3 dagar. Sist nu så vaknade jag mitt i natten av att jag hade så ont i magen och äggstockarna att jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag gick upp och tog värktabletter (har äntligen fått ett par som fungerar!) och la mig på soffan i fosterställning. Men jag kunde inte ligga stilla för det gjorde så ont. Så jag låg o vred och vände mig och grät. Låg där bra länge och sen gick jag och la mig i sängen och fick sova. Det där kommer 1-3 ggr i månaden. Sen kommer det lite mindre skov nu och då.
Jag får ofta så ont att jag börjar må illa, och precis innan operationen trodde jag att jag skulle tuppa av av smärta.
 
Jag har ett riktigt dåligt immunförsvar. Det kan dels bero på det här. Jag blir ofta sjuk. Förkyld jämt o ständigt. Så att jobba på ett dagis, där det alltid går något, är kanske inte det smartaste.
 
Feberkänsla och febertoppar har jag nu och då. Feberkänsla har jag flera flera gånger i månaden. Jag kan va så varm i kroppen utåt, men på insidan så fryser jag. Att gå runt o känna sig sjuk och försöka orka med allt...
 
Konstant trötthet. Jag är trött HELA tiden. Det spelar ingen roll om jag sover 6,8 eller 10 timmar. Jag är trött ändå. Jag känner mig ofta utmattad. Ibland vill jag inte stiga upp ur sängen, för jag känner att jag kommer inte orka. Jag har inga krafter att ta mig igenom dagen. 
 
Jag är ofta deprimerad. Det är något som jag verkligen försökt så ofta att dölja. För jag är en glad och sprallig tjej. Därför känns det...inte pinsamt, men det är något jag inte vill visa. Så väldigt ofta försöker jag med ett påklistrat leende ta mig igenom dagarna. Alla dagar är inte så, men vissa dagar vill jag bara gräva ner mig. Tyvärr är det sambon som ofta får ta allt.. 
Vissa dagar kan jag vakna och känna att näe. Jag vill bara lägga mig ner och gråta, bädda ner mig och bara få va ifred. 
 
Jag har ett pissigt humör. Humörsväningar som svänger som en berg och dal bana. Jag tar starka tabletter, vilket bidrar till ett pissigt humör. En kombination av mycket.. Där är det också sambon som får ta mycket...
 
Men jag försöker att motarbeta allt det här! Smärtan kan jag inte göra så mycket åt. Äta mina tabletter. Jag försöker verkligen. Vissa dagar är bättre än andra.
 
Jag har mina grejer som gör att jag glömmer bort och som jag blir glad av. 
Fotboll, hästar och musik! När dagarna känns botten, att få åka på en fotbollsträning, eller fara ut o rida, eller en sånglektion. Det är som ett lyckorus!! Och att få spendera en hel dag med min sambo. Få egentid. Dom dagarna är få, men jag är glad för varje dag jag får. 
 
Jag har så mycket känslor i kroppen. Och jag är jätte dålig på att visa känslor. Men med musiken, så får jag utlopp för dom. Att få sätta sig på hästen är terapi. Att få åka på fotbollsträning, att få röra på sig och göra något jag verkligen älskar, då mår jag bra! Så när jag blir sjuk, har ont, känns det som att hela världen rasar samman. För det har pågått så länge nu. Det sätter sig på psyket till slut. 
 
Oron att jag kanske inte kan få barn. Jag har vetat sen jag var 15-16 att jag kommer vilja ha barn. Det är min högsta önskan! Tiden ha inte varit rätt, och jag har inte känt mig mogen. O nej inget av det är rätt nu heller. Man ska inte gå runt och oroa sig i onödan. Men det är något som jag är jätte nervös över. Men det tar vi den dagen, och det finns mycket hjälp att få! 
 
Nu har jag en "lätt" endometrios, men det betyder inte lindrig. Jag läser om dom som har ett rent h*lvete jämfört med mig. Och det finns sjukdomar som är mycket värre än det här. Men när man har som mest ont, och mår som mest piss, då känns det som att man inte kunde ha det värre.
 
Nu har jag inte skrivit allt jag har gått igenom och allt som har hänt, men det här är i stora drag hur jag mår och hur jag känner. 
 
Jag är inte på topp alla dagar, men jag försöker verkligen! Ibland kan det gå veckor utan något värre. Och dom är jag tacksam över!
Nu när jag varit sjukskriven har det inte varit på topp. 
 
Nu vet ni vad som händer i mitt berg och dal liv! 
 
 
 
 
 

Onsdag

Sista dagen sjukskriven. Idag ha ja varit till fysio också. Fått lite övningar som jag ska börja köra. 
Jag är "friskförklarad", men nu måste jag jobba med mig själv. Far dit med nackspärr, och när den släppt så hittar man en massa andra grejer istället. 
 
Gjort lite ärenden på stan med A, tvättat bilen och fixat hästarna och stall. 
 
Nu har A och J åkt med båten till Swe, så jag är ensam hemma. SKÖNT! Faktiskt! Det är tyst och lugnt här nu. Bara jag och Acke :) Råkade somna till i soffan en stund, är sjukt trött! 
Ska gå ut på en promenad med Acke, sen ska jag packa inför morgondagen och sen åka till Bström. Vill inga sova ensam hemma, mamma pappa och Wilma kommer hem ikväll så jag åker till dom och sover. Mes, jag vet ;)
Acke har tuggat sönder ännu ett av mina 5 euros läppfett, så nu får han nog åka hem faktiskt :p
 
Imorgon tänker jag träna. Å så är det med det. Är jag friskförklarad, så då tänker jag träna. Punkt. Kan jag jobba, då kan jag träna. 
Är ensam hemma till imorgon kväll, så imorgon blir det jobb 7.15-14.45 sen via min fysio och hämta ett papper, och sen träning. Sen får jag se vad jag hittar på på kvällen. Njuter av tystheten och ensamheten :p Har varit ganska intensivt nu i 2 veckor. Eftersom jag har varit hemma varje dag. Så nu ska det bli skönt att komma igång med allt igen. Speciellt fotbollen och hästarna. Men med hästarna måste jag ha lite hjälp. Dels för att Maya har testat mig ordentligt, och Asta ha blivit så fruktansvärt fjompig... Men det går framåt :)
 
Nu ska jag sätta igång o gör nått. Annars somnar jag bort, ögonen börjar gå i kors.

Tisdag

Näst sista dagen sjukskriven. Nackspärren har släppt för flera dagar sen. Men har haft ordentligt krampande muskler, men det släppte för någon dag sen. Så nu ha musklerna varit ordentligt ömma.
Jag har börjat göra mer, och säger jag att ju mer jag gör, och jag inte känner något så ljuger jag. Jo, det känns. Jag vet inte om jag kan säga att det gör ont, det bara känns, eller att det är ömt eller va det är.
Jag kör på nu iallafall! Torsdag ska jag på jobb. Så imorgon till är jag sjukskriven, och ska för 3e gången till fysioterapeut. 
 
Idag och igår har Jade varit med mig. Båda dagar har hon fått rida, och det har varit tummen upp! Förutom att Maya bara åt.... Lovade henne att hon skulle få imorgon också, så imorgon blir det tidigt uppstigning och åka o släppa ut hästarna, mocka och sen får hon fara ut o skritta. Och lite trava! 
Tidig uppstigning har det varit varje morgon. Familjen är i Budapest så jag är djurvakt. Vi ha inte bott i Bström så det ha varit ett jäkla körande fram o tillbaka! Kattorna ska ha mat, hästarna ska in och ut, ner på betet 6 tim/dag, och hö ska dom ha. Så jo, ett jäkla tvinnande. Acke ha bott hos oss sen i lördags.
Jag tycker det är jätte roligt när dom far bort och man får pyssla på själv, men herregud va skönt att dom kommer hem imorgon kväll!! :p
 
Jade fick välja mat idag, vi va i stan o köpte fiskmat så passade på å äta ute. O va blev det, hesburger :p
Åt rätt tidigt, så när vi va hemma ikväll igen o va lite småhungriga, det enda vi hade i kylskåpet va kycklingnuggets :p Diet jo..
Sen ha vi räddat en fågelunge! Eller jag o Jade ha stått å pratat o tittat på den o ja har ringt runt o fråga va ja ska göra, o Rasmus o Ronja kom o tog den o körde den bort från centrum. 
 
Imorgon åker sambon o J till Swe för att titta på Nattis avslutning. Jag får snällt stanna hemma. Dom måste åka redan imorgon kväll eftersom den börjar redan kl 10 på torsdag.
Såå jag åker nog o väntar på min kära familj som kmmer hem imorgon kväll och sover med dom. Vågar inte sova själv :p
 
På fredag ska jag äntligen få åka på sånglektion! Som jag längtat! 
 

Fredag

Så har ännu en vecka gått. Helgen kommer bara springa förbi. 
 
Idag är sambon ledig, o vi är barnfria tills typ ikväll. Jag ska till fysio kl 14, o sen ska jag o äta med jobbet kl 17.30 i stan. Vi vann motionskampen mot andra dagiset så dom måste bjuda oss på mat 😊 blir middag på garden och sen blir det hemfärd för mig. Fast jag gärna skulle ha festat till lite. För det första får jag inte dricka alkohol med mina mediciner jag tagit, o för det andra, dricker jag alkohol så glömmer jag nog att jag har ont i nacken...
Men mat måste man äta, och blir kul o komma ut o se lite folk.
 
Sen på lördag frågade Julia om vi skulle gå och se Åland Uniteds match. Måste ju heja på våra tränare! 😃
o från lördag ska jag vara häst-hund-katt vakt. Mamma är orolig att jag ska glömma nån, men sååå borta är jag inte 😜 det enda är att båda hästar ska skrittas 30-40 min varje dag. Ehm. Nå jag har Jade här, o hon blir nog överlycklig om hon får komma med. Frågan är bara vem jag vågar sätta upp henne på 😜 
 
Tror jag ska gå en promenad för karln har inte vaknat ännu.
imorse var första morgonen som jag vaknade och inte kände den där äckliga smärtan i nacken!!
jo det gör ont och är ömt, men nu jäklar är det nog snart bra!! 😃

Lite positiv

Jag kan väl försöka skriva ett lite positivt inlägg här för en gångsskull 😜
 
Imorse var jag till kiropraktorn igen. Va jag hatar o knäcka nacken o ryggen!!!! Men det är så skönt efteråt. Som att det knäckts på rätt. Hade jag inte gått dit, hade jag nog inte varit så "bra" som jag är idag. 
Han masserade massor, o det gör så ont så ont. Men känslan direkt efter är så sjukt skön. Men nu börjar det värka igen. 
Skulle varit till fysioterapeut idag, men hon flyttade den till imorgon istället. Ska bli intressant o se vad hon säger!
Tar bara smärtstillande till natten, försöker stå ut på dagarna. Den jag tar till natten så somnar jag ju av, o sen sover jag precis hela natten. Så skönt! Det har jag inte gjort på flera veckor.
 
Var till dagiset idag med mina sjukintyg, och hälsade på mina söta barn. Ååååh va ja saknar dom!! Man får lite i nerverna ibland, och det är ett påfrestande och faktiskt rätt tungt jobb emellanåt, men herregud va gulliga dom är dom små liven <3 Men så är det väl med alla jobb. Tungt o påfrestande ibland 😊
Fåt massor med kramar, och jag skulle inte få åka. Det dög inte å säga att jag kommer nästa vecka 😜
Senast torsdag ska jag baske mig va på jobb! Hoppas det ger med sig så kanske jag kan gå någon dag tidigare. Lite trött på å va hemma nu. Är bara snart 5 veckor tills jag går på semester, så sku gärna hinna jobba innan 😝
 
Jag har pratat med min ena sånglärare idag. Har bestämt mig för att köra en sånglektion till innan det blir "sommarlov". Så jag har något o se framemot! 😃 sen har hon övertygat mig att jag klarar av att vara med på ett klassiskt sångprojekt dom ska sätta igång också. Jag ha väl funderat på det, men inte trott att jag är bra nog för o va med på något sånt. Men efter att ha pratat med henne, så ska jag försöka! Hon vet att jag kan, så då är det bara å sätta igång o jobba 😊 ett nytt mål, och en utmaning som ska bli roligt att ta mig an. Men också nervöst 😊
 
Väntar så ivrigt på mitt piano!! 😃 så kan jag sitta hemma o klinka o sjunga. 
 
Ikväll blir vi barnfria! Får se vad vi hittar på 😊 Kanske bastu o mys iaf.
 
Kanske åker o kollar på fotbollsträningen. Är så träningssugen!! Så orättvist... 😠 på söndag har vi hemmamatch så då ska jag åka och heja 😃 Jag o Julia kanske ska åka o kolla United matchen på lördag. Våra 2 duktiga tränare är ju med o spelar!
Palta på mig kläder bara, för nu vill jag inte sitta hemma mera. 
 
Vet inte vad jag ska göra nu. Väntar på att tvättmaskin ska bli klar så jag kan hänga upp den. Är lite lätt uttråkad. 
ha varit o handlat idag också. Så vi klarar oss några dagar.
 
Kanske jag skulle gå en promenad nu 👍

Jahapp...

Nu är smärtan på ett annat sätt. Förut kändes det som att typ två ben låg o skavde mot varandra, som att något låg på fel. Men nu har jag kramp i musklerna, ha haft det över ett dygn nu. Är riktigt irriterad nu.. 
Pratat med läkaren imorse, och hon sjukskrev mig en vecka till, till nästa onsdag. Suck!! Och så fick jag remiss till fysioterapeut. Så ha jagat fysio hela morgonen, och det va ju jätte lätt.... Testade först ÅHS. 25 minuter satt jag i telefonkö (30 min har dom telefontid), för att få höra att första lediga tiden var 20 JULI. Jahapp. Hinner ju få nackspärr 7 ggr om innan den dagen. 
Ingen annan svarade. Så jag bokade in mig till kiropraktor imorgon bitti igen. Det har hjälpt! 
Och precis just ringde en fysio upp. Finally!
Idag ska jag till Åsa också. Se om andning och toner kan hjälpa mig. Jag börjar bli desperat så jag testar allt!!
måste till cityläkarna också å hämta mina papper.
 
Med en konstant smärta i 1,5 vecka, så far både nerver och humör. O sitta hemma hela tiden, är så fruktansvärt tråkigt. Jag missar fotbollsträningar och matcher, jobb, sång, fiolövningar, hästar... Då blir man lite bitter. 
 
Nått positivt då. Jag har äntligen beställt mitt piano!! 😃 så nu är det påväg till mig. Som jag längtat!! 
Väntar bara på att sambon ska sätt ihop trumsetet också, men lär nog göra det själv snart. Men jag har ingen aning om hur det ska va 😜
 
Ska hopp i duschen nu, och sen ta mig till stan. Ska egentligen inte köra bil. Men har inte så stora val. 
 
Hade jag inte varit sjuk så här länge, så skulle jag ha kunnat åka på Nattis avslutning nästa vecka. Men inte så populärt o ta ledigt när jag varit borta över 2 veckor. Fast jag har 1 dag övertid o ta ut. 
Lite synd, när Andy äntligen kan åka på hennes avslutning så kan jag inte komma med :/ 
 

Orkar inte...

Nu får det va nog. Nu orkar jag inte med det här längre 😔 har så fruktansvärt ont HELA tiden. Jag vet inte hur jag ska sitta, ligga eller stå för att det ska göra så lite ont som möjligt. Är som att musklerna skulle vara i kramp hela tiden. 
 
Igår va ja först å träffa en läkare. Hon gav mig starkare mediciner, som jag skulle somna av så jag skulle få slappna av. Å jo, jag somnade ganska snabbt efter att jag tog dom igår kväll. Sov till 06 o då va jag klarvaken o hade så ont att jag bara ville gråta. Låg o vred o vände mig 1 timme o försökte hitta en ställning som inte gjorde så ont. Finns tyvärr ingen... Steg upp och gick ut med en liten promenad. Tog en till tablett, gick i duschen o sen fick jag sova nästan 3 timmar till. O nu har jag ont igen 😭 
 
igår va jag också till kiropraktorn igen. Knäckte ryggen o nacken o sen masserade han massor. Sjukt ont o obehagligt!! Men jäkla skönt för stunden. 
Han trodde det skulle börja ge med sig nu. Men idag är det värre än i förrgår. Det är på ett annat sätt nu. 
Är sjukskriven tills imorgon, och är jag inte bra då, skulle jag bli sjukskriven hela veckan, och så skulle jag troligen få gå till en fysioterapeut. Och kiropraktorn ville att jag skulle komma en gång till.
Har varit borta från jobb 1,5 vecka, fotboll 2 veckor, hästarna flera veckor... 
 
Som det känns nu, så sku ja bara vilja kapa bort nacke, rygg o axlar. 
O gå runt o ha ont tryter duktigt på humöret o nerverna. Stör mig på allt o alla, o vill inga alls göra nått. 
 
Ska försöka ta en liten promenad senare idag igen. Ska ta mera mediciner, skulle ta dubbeldos av dom ena muskelavslappnande o se om det hjälper.
 
För just nu sku ja bara villa lägga mig ner o gråta, o stänga in mig tills det ha gett med sig. 
Men det hjälper inte, så det är bara o bita ihop 😩

RSS 2.0