Fredag

Sista dagen semester. Skulle göra vad som helst för att få göra om den, o va frisk. Det här är den värsta semestern jag varit med om. 
Semester, då åker man o gör grejer, man gör det som faller en in. Man hittar på en massa! Jag har varit mega förkyld sen början av juli, haft streptokocker, ätit antibiotika i närmare 2 veckor, fått allergisk reaktion av penicillinet, nu har jag lock och värk i ena örat. Hela juli har jag blivit tillsagd att vila. 
Jag har varit på Rockoff, åkt dit när artisten börjat och åkt hem när dom slutat. Varit ut på sjön några gånger, med vinterkläder... Varit till swe (borde inte ha varit, men efter att ha varit sjuk en månad så tröttnar man till slut).
Det va min semester det. Wuhuuu... Annars ha ja legat hemma väldigt mycket. Och vilat. 
Japp, jag är bitter. 
Hoppas jag är i skick för jobb på måndag. Jag är nervös att jag ska ha öroninflammation. Börjar göra mer o mer ont i örat. Fortfarande väldigt förkyld, men har inte lika ont i halsen. O hostan är liiiite bättre. 
 
Igår va ja o träffa en annan läkare, och fick nån sorts astmamedicin. Ska börja inhalera när jag blir förkyld o får svårt att andas. 
Streptokocker provet visade negativt nu. Alltid nått! Å ja, fortsätta vila. Hon påstod om någon som varit förkyld 3 månader som varit in. Låter ju som mig...
 
A är på jobb, och jag ligger i sängen. Ska snart gå å hämta lite frukost och äta i sängen ;) 
rätt skönt o va ensam hemma, för det ha ja inte varit på 2 månader. Men samtidigt skulle jag nog villa passa på med lite egentid med sambon. Han är ledig ihelgen iaf! 👍
 
Håller på å kollar runt på lite resor. Jag är nog svag för Thailand. Men om vi skulle gjort flera små resor istället. Men som sagt, Thailand är Thailand ❤️ 
Just nu skulle jag bara villa boka en enkel biljett dit, o bara dra. Jag är utan jobb om en månad. Men det går liksom inte å bara leva på luft. 
 
 

Torsdag

4 dagar kvar av min semester. Det ha inte alla varit en rolig semester. Jag har inte kunnat gjort allt jag velat. Vädret ha varit skit. Sjuk så gott som hela semetsern. 
 
Igår va jag med till swe o lämnade Natti på tåget. Vi passade på att göra Escape room. Skitkul, men skitsvårt! 
Man blir instängd i ett rum, så ska man leta efter ledtrådar för att ta sig ur rummet. Eller vårt gick ut på att vi va bankrånare, och skulle råna banken på deras diamanter. Vi måsta få mycket ledtrådar, men med 2 sekunder kvar lyckades vi öppna diamant kassaskåpet! 
Det va inte sista gången vi gjorde det :)
 
Snart ska jag iväg o göra teoriprovet till lilla E körkortet. Blir nog förvånad om jag fixar det :p 
 
A jobbar, o nu har vi helt barnfritt! 3 dagar i juli hade vi barnfritt. Så i princip enda sen slutet av maj början av juni så ha vi haft barn här. Ska bli skönt med några veckor barnfritt nu! 
 
Idag eller imorgon ska jag ringa till HC och höra om jag får komma dit. Liite bättre i halsen. Jag har varit sjuk i princip en månad nu. Jätte kul....

Tisdag

Nu drömmer jag väldigt mycket på nätterna, å då sover jag sämre. Vaknar en 2-3 ggr per natt. O sen vaknar jag tidigt på morgonen av hosta o att jag har så ont i halsen. Sen kan jag inte somna om. 
 
Klockan är nu halv 12 och jag ligger fortfarande i sängen. Druckit en kopp te o kollat en film. A är på jobb. 
 
Imorgon ska Natti skjutsas till Stockholm så hon kan ta tåget hem. Vi hade planerat en gröna Lund resa imorgon med syster men det blir inga av. Hon ha också fått ont i halsen o blivit förkyld. Å jag är absolut inte i skick för nått sånt. Jag blir yr av att gå upp o ner i trappan hemma, o sen hostar jag lungorna ur mig. 
Så fort jag pratar mycket, rör på mig, skrattar så börjar jag hosta. Jag har så förbannat ont i äggstockarna av att hosta så mycket. 
 
Jaa, ska väl se klart filmen, sen borde jag uträtta lite ärenden. 
 
 

Måndag

Redan måndag. Jag har inte riktigt koll på dagarna, men det gör inget när man har semester 😃 
o min semester spenderas i sängen eller soffan mestadels. Idag är halsen värre, och jag har svårt att svälja. Ont i öron och huvud. 
Sköterskan ville ge mig penicillin, men inte läkaren. Såå...bara att gilla läget. Fick absolut...ingenting. Fortsätta med mina burana och panadol. Sjukskriven resten av veckan. 
Jaa, allt suger verkligen just nu. Jag är så trött på det här nu. Blir jag inte bättre i slutet av veckan/måndag, så ringa tillbaka, och då tänker jag önska en ny läkare. 
 
Igår låg jag i sängen till typ ett, sen förflytta jag mig till soffan. O där låg jag hela dagen. Lagade middag, egen fångad abborre mums!! Tvättade, och avslutade dagen med bastu med sambon. 
 
Idag vaknade jag halv 9 av att jag höll på å stärka mig av hostan. Ringde läkaren o fråga va ja sku göra, in o ta halsprov o stick i fingret. O hem igen. Nu ligger jag i sängen, ha ätit isglass o druckit te. 
A slutar halv 3, sen blir det bio. Sen hem o laga thaimat. 
 
Sista veckan semester. På måndag är det back to work. Om jag blivit frisk. 
 
Håller på å kollar runt på resor. Jag vill ut o resa nu! Sol och värme tack. 
 
Sku bara villa gräva ner mig nu... 
 

Min vanliga tur

Typ halva min semester har jag varit sjuk. Igår fick jag veta att jag har streptokocker igen... Fick ingen antibiotika utan den här gången ska det gå över av sig själv. Är inte jätte impad över läkaren jag var till... Är det lika förjävligtpå måndag skulle jag in igen. Hostar lungorna ur mig, huvudvärk sen imorse, riktigt sprängande, ont i halsen och öronen.
Så Rockoff ha varit väldigt lugn för min del. Eller ja. Senaste månaden ha varit lugn. Ha ju varit förkyld 1månad. Senaste fotbollsträningen jag var på va 22 juni tror jag. Eller veckan efter det. 
Är ordinerad vila av läkaren. Jag gör ju fasiken inget annat än vilar. 
 
Igår låg jag hemma och åt isglass 😜 hur många i min ålder låg hemma en fredag kväll, när det va Rockoff, och åt isglass och kollade fotboll?? 
Ikväll blir det liknande. Kanske åker in en sväng o lyssnar. Men har en sån sprängande huvudvärk. A jobbar kväll som igår. Så jag är med Natti. 
 
Imorgon har dom lovat riktigt pissväder. Kanske det blir en sängdag. A jobbar ändå hela dagen. Har jag sån här huvudvärk och humör kan jag bra stanna i sängen. 
 
1 vecka till har jag semester. Har några dagar till godo, men vet inte om jag kan ta ut dom, eller om jag får ta dom i pengar sen. Har bara jobb till sista augusti, sen vet jag inte vad jag ska göra. Inte en susning. Jag vet inte om jag vill va på dagis. 
 
Nu vill jag bara bli frisk, hålla mig frisk, o få börja spela fotboll igen.
 
 
 

Fredag

Det är helg, igen! Snart är ju min semester slut om det ska gå såhär fort :( 
 
Idag börjar rockoff. Så ikväll ska vi in och lyssna på Björn Rosenström. Ska träffa några kollegor i stan, äta och dricka och sen går vi på rockoff. Va meningen att dom skulle komma hit till mig, men nu är det ändrade planer. Det får bli någon annan gång :)
 
Igår kväll kom vi hem från Swe. Åkte onsdag kväll med sista båten och kom hem igår med sista båten. Det va 1600 personer ombord på Eckerö i onsdags. Fy fan va folk det va! Trångt o förjäkligt. 
Jag o sambon ha farit runt kors och tvärs i Stockholm. Bott på hotell, och shoppat. Och hämtat Natti. 
Riktigt skönt o komma bort, o få egentid. 
 
Idag på dagen tänker jag inte göra så mycket. Är rätt trött efter resan igår. Steg upp tidigt imorse och for och fixade ett intyg till polisen så att jag ska få ta lilla E körkortet. Nu tusan ska det bli av. Så jag också får köra hästsläp. Både jag och Wilma är så beroende av mamma när det bara är hon som får köra hästsläp. 
Vi ska se att jag klarar det först :p Jag tror jag kuggar på uppkörningen. Kan fasiken inte backa. 
 
Ska försöka ta en powernap, så jag orkar ikväll. Borde plocka upp grejerna vi köpte igår också. Meeen nu vart jag trött. Bara 1 avsnitt av game of thrones, o sen ska ja försöka powernappa. 
 
 

Onsdag

Alltså på fredag börjar Rockoff. Det betyder att sommaren snart är slut. Å det ha inte ens varit sommar. Ingen värme. O nej någon dag här o där räknas inte. Mina vinterjackor hänger fortfarande kvar. o det får dom fortsätta göra. 
Jag hatar verkligen vinter och kyla. Jag hatar när det är kallt, när man måste klä på sig sjutton lager kläder, o ändå fryser. Hatar är ett starkt ord, men jag hatar verkligen vintern. Så sommaren ha man gått å väntat på 1 år nu. Åsså blir det ingen sommar. Yes vad glad man blir! Gissa vart alla mina sparpengar kommer gå? RESOR!! 
Troligen en i september, och sen blir det i vinter. 
 
Vaknade rätt tidigt imorse. A for på jobb till 10, så det blir en lång dag. 
Igår for vi med lilla vator båten in till stan :) tog inte alls så länge. Lite på 1 timme. Stannade påvägen på en holme o grillade. Riktigt mysigt! 
O kvällen innan det badade vi vildmarksbad och kollade på film. 
Väntar på att klockan ska bli halv 6, så ska vi åka med båten till swe. A hinner bara hem o vända så ska vi iväg. Iväg på lite egentid, kvalitetstid tillsammans <3 sen imorgon sen eftermiddag kommer Natti med tåget till Stockholm så tar vi med henne hem. 
 
O på fredag kommer mina kollegor hit :)
 
Nu ska ja gå i duschen, eller kanske se ett game of thrones avsnitt till 😇 sen packa lite, o sen skulle ja behöva göra lite ärenden. 
Idag ha ja ätit halva antibiotika kuren! Tack gode gud. Snart slut.
 
 

Bryt ihop och kom igen

Hur många gånger har inte jag fått tänka så dom senaste åren. 
Att gång på gång, få som ett slag i magen, börja om från början. Hur länge ska man orka?? När man äntligen kommer på fötter igen, tar det inte länge innan det kommer ett nytt slag. 
Den här gången åkte jag på en rejäl förkylning. Fick jätte ont i halsen o hosta, så åkte till läkare. Visade sig att jag har streptokocker. Jaha, tack för den. O jag jobbade i onsdags. Hoppas att ingen annan fått det. Ännu en gång fick jag höra att jag inte ska jobba när jag mår sådär... 
Fick antibiotika, hostmedicin och slemlösande tablett. Efter att ha skakat, haft hjärtklappning och mått riktigt dåligt 1 dygn ringde jag tillbaka till läkaren o sa att jag mår dåligt. Fick komma in direkt trots att dom inte tog emot patienter den tiden. Hjärtat skena som ett tåg, pulsen slog 100 slag i minuten, högt blodtryck och hela jag satt o skaka. Fick en näve kortisontabletter och allergitabletter och fick sitta där 30 min under övervakning. Sen hade pulsen gått ner, o ja hade slutat skaka, så jag fick åka hem. Fick inte va ensam, och började jag må sådär igen va det akuten direkt. A jobbade såklart, så jag for hem till mams o paps. 
Hade hjärtklappning på kvällen, men sen på morgonen hade det också försvunnit. Tack gode Gud! 
 
Jag blev faktiskt lite rädd. Men nu är allt under kontroll. Jag fick ny antibiotika och nu hoppas vi streptokockerna ger med sig. 
 
Att va sjuk gång på gång på gång. Det är så jävla frustrerande! Man blir knäckt till slut. Jag har hostat så mycket senaste veckan att jag har så förbannat ont i mina äggstockar. 
Än en gång. Bryt ihop och kom igen... Börjar bli lite trött på det. 
 
Efter 6 veckor, är det barnfritt här! Jo, det är jätte skönt. När man är van vecka/vecka så är 6 veckor väldigt intensivt. Nu är det 6 veckor barnfritt. Skönt!! Natti kommer på Rockoff, men jag räknar inte riktigt henne som barn :p eftersom jag varit ledig och sjuk, o A ha jobbat så ha ja fått vara hemma o sett efter o lagat mat o fixat. Nu behöver jag bara bry mig om mig själv 👍
 
Hade två barn med mig hem i onsdags. Istället för å sitta själva på dagis så fick dom komma hem till mig. Nu är ju andras o egna barn lite skillnad. Men jag är inte redo för nå småkids iaf! Det känner jag efter den här sommaren. 
 
A jobbar som vanligt kväll. Det är ju söndag.. Vet inte vad jag ska göra. Ha snart sett klart hela game of thrones. Har inte riktigt någon ork att göra så mycket. Är ordinerad vila av läkaren. Ingen alkohol, och vila. Tror han sa det 10 ggr innan jag gick :p
 
imorgon ska jag tillbaka till läkaren. Han vill göra en astmautredning. Flera läkare ha frågat mig om jag har astma. För att det låter som jag skulle ha det. Men ingen har någonsin tagit tag i det. Så det är ju skönt att NÅN gör nått. Men jag hoppas ju att det inte ska visa nått.
 
Nu ska ja hänga tvätt, duscha o sen bädda ner mig.

Mega förkyld

Japp, gissa vem som åkt på en mega förkylning. Flera veckor sen, så det va väl dags nu igen. 
Halsen börjar lite ge med sig, men är så förbannat täppt och snorig. Känns bara jobbigt att va. Så ha legat i sängen hela morgonen och kollat serier.
 
Skulle jobbat idag eg, men vi hade 1 barn på dagis. Imorgon skulle ja åxå jobba, då har vi 2. Men jag är så fruktansvärt förkyld att det blir ingenting. Eg går ja på semester på måndag, skulle varit ledig torsd-fred. Så nu är det jobb först typ 3 augusti. SKÖNT! Bara ja blir frisk nu så ska ja njuta av semester! 
 
Såå jag har inte gjort så mycket. Va å åt middag till mams o paps igår. Annars låg jag o kollade serier hela dagen. Legat i sängen mest. 
 
Är på rätt dåligt humör, och ordentligt förkyld så vill inte göra så mycket. Men är man sjuk ska man tydligen ändå vara på topp... 
 
Nåja. Ska byta sängkläder idag, tvätta... Kolla serier. Ungen är här och A jobbar kväll. Men hon har kompis här nu så nu kan jag fortsätta kolla serier! 
 
Vet inte vad jag ska göra resten av veckan. Bli frisk iaf. Vill spela fotboll. 
 
Nu måste jag fortsätta kolla o se vad som händer i nästa avsnitt, så spännande!!

RSS 2.0