Hemma

Ligger hemma under täcket idag. Vaknade inte ens när sambon for på jobb imorse. Vakna sen vid 8 o somna om igen. Huvudet är tungt idag. Låg i sängen till 12 innan ja orkade kravla mig till soffan. 
Känner mig inte pågång.
 
Jag ha sagt nu att ja ska jobba imorgon. Ja tror inte det är ett smart drag, men jag måste verkligen. Imorgon kväll har vi konsert med spelmansgillet i vårdö kyrka. O morfar ha pratat om det här så länge, så jag måste verkligen! Jag ha fått äran att spela solo också. 
Bara o bita ihop. 
 
Väntar på att sambon ska komma hem o underhålla mig.
Vi jobbar o går om varandra rätt mycket nu. Han har 3 skifts, barn, o jag har många hobbys o jobb. 
Bara o gilla läget.

Sjuk igen

Åkte på jobb imorse, men kände mig inte pågång. Va där i 2 timmar sen åkte jag hem igen. Förbannade förkylning! Ha fått ont i halsen också. O ont i bihålor huvud o kropp. Usch! 
Vet ni hur mycket det tar på psyket o va sjuk hela tiden? Det va bara 3 veckor sen typ som jag var hemma med feber. O innan det va det å bara nån vecka. 
Snart får nog nån bura in mig på grelsby. Helt seriöst, det bryter ner en förbannat mycket. 
Dom blir ju lidande på jobbet också å måste ta in vikarier hela tiden. 
Vi har att man får va sjuk 3 ggr/år sen ska man in på samtal. Jag har nog uppnått mina för längesen. Men nått samtal gör mig inget. Det är ju ifall man mår dåligt av typ själva jobbet som man är borta. Men jag är verkligen sjuk, o jag VILL vara på jobb! 
Nåja, bara o vila... blir bara så förbannad.
 
Fotbollsmatcherna är slut nu, så nu behöver jag inte känna nån "press" därifrån. Vi hade sista matchen i lördags. 3-3 sluta matchen. Vi ledde o ägde matchen i början. Sen tappa vi o låg under 3-2, med bara några sekunder kvar kvitterade vi till 3-3. 
Är skitkul att jag kommit igång med fotbollen, för det är nått jag verkligen gillar! Vila upp mig nu, sen är det nya tag igen. Måste stärka kropp o förbättra kondition nu under vintern. Har problem med ena knäet. Blev kapad i matchen så ja fick ont i knäet igen. Känns ändå helt ok nu.
 
Rider gör jag också. Ofta :) skönt o ha kommit igång med det också. Är så kul att Senti kommit till oss. Igår hoppade jag först senti lite, o sen bytte ja o wilma så hoppa ja asta också. Håhå där har ja o träna på! Men kul va det. O ja hoppade en oxer på typ 90, utan att svimma!! Ja ha blivit så feg...
 
Gör mig bara frisk nu så jag får hålla igång. "Du ska vila". Ja ja ha ju Fasiken  inte gjort annat. Sen vilar jag tills jag är helt frisk, sätter igång, o så blir ja sjuk igen. Men det är helt normalt enligt läkarna. Så ja får väl köra på så bara då. Som sagt, bur in mig på grelsby sen...
 
Jag o sambon ha bokat resa till Thailand också! I mars bär det av. 159 dagar tills vi åker över till swe, 160 tills flyget lyfter. Fy va länge det är kvar. Men den som väntar på nått gott... 
Ha längtat tillbaka sen vi satte oss i flyget på väg hem. 
 
Igår va vi o kolla när IFK vann också. Inte den bästa matchen, men dom gjorde snygga mål!
Nått som ja stör mig på, går man på fotboll, så är man väl där för o se på fotboll? Man tar inte med ipads när man går på fotboll. Då kan man väl ändå stanna hemma. Klart ungarna ska få spela, men med måtta. Ja tycker det är helt sjukt att så små är beroende av dom redan. I thailand såg vi en tjej som satt på paddan under hela måltiden, hela tiden efter, dom ledde ut henne medan hon höll i paddan. Stört!! 
 
Det är mycket ja stör mig på. Listan skulle kunna bli väldigt lång.. 
Vissa saker kan ja inte göra nått åt, andra så ha ja nu valt att stör det mig, så är det jag som får göra nått åt det, o det blir bara till MIN fördel. Sen är det bara att gilla läget, eller gör nått själv! 
 
Nu ska ja stänga ögonen en stund. Sen ska ja försöka ta mig till akupunktören. 
O sen har vi arbetskväll på jobbet. Måste försöka ta mig dit också.
 
 

-

Man blir ju inte alls nervös när man läser sånt här.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19479862.ab
 
Jag som varit förkyld till o från nu hur länge som helst. Nu har jag ju garanterat inte cancer, men man blir ju lite lätt nervös när man ser sånt här.
Men jag har ju inge fel. Så ja behöver inte va orolig. Det är normalt att va förkyld några veckor, sen frisk 1-2 veckor, o sen förkyld igen nån vecka. Helt normalt! När det pågått i 1-2 år. 
 
Vaknade kl 7 imorse. Ja är lättväckt, så ja vaknar av minsta lilla. Bland annat burra sambons telefon hundra ggr. Just nu känner jag mig inte så trött, men ja lär nog bli utåt dagen.
 
Idag tror ja vi ska åka o kasta lite. Se om vi får nån fisk :) Sen borde jag åka ut med nån av hästarna. Sen kanske det blir trav. 
 
Mår bättre, o känner mig piggare. En förkylning har jag ju såklart, men det är väl bara o vänja sig..
 
 
Vårt lilla troll är inte sådär grå längre! :( Hon ha blivit jätte vit!
 

Fredag

Har ingen feber längre, o bara varit 3 ggr på toa idag. Det är mer än halverat sen igår...  Känns som det vänder nu :) känner mig piggare. Imorgon tänker jag va helt återställd! 
 
Idag ha ja vilat, tittat på tv, var till mamma en sväng o fick sällskap. Mannen jobbar kväll, så jag får lite egen tid. Men han kan nog få börja komma hem nu. nå lite på 1,5 timme kvar. 
 
Missar fotbollsmatchen på söndag :/ knäet är inte i skick, o måste lyssna på kroppen o inte köra så hårt direkt. Ska testa träna på måndag o se hur knäet är. Hoppas jag kan vara med på dom två sista matcherna. 
 
Imorgon då. hörde att det va trav. Ha inte varit på ett enda trav iår. Kanske man skulle ta sig dit. 
 
Ska fortsätta kolla film nu, vänta på sambon, fredagsmys, o sova :)

Uppdatering av sjuklingen

Fy sjutton va trött jag är. Ha sovit nu på eftermiddagen. Sen ringde sambon o väckte mig. Ont i huvudet o kroppen har jag. Springer på toa lite nu som då. Livet känns lite kasst just nu jo.
 
Snart kommer sambon hem, så jag får sällskap. Är tyst o lugnt o skönt o va själv ;) men snart får han nog börja komma hem. 
Han har ju nytt jobb nu, o jobbar både kvällar o helger. Så lär nog få egentid framöver. Men måttliga mängder räcker. Helgerna brukar va lite heliga, då jag har rätt mycket i veckorna. Men nu ska han jobba alla helger som ungen inte är här. Så  varannan söndag 18-läggdags har vi egentid på helgerna. Jaa, det är väl alltid nått. Bara o vänja sig...
 
Nu ska ja fortsätta pimpla te o titta på serier.
 

Hösten är här

Det va längesen jag skrev blogg.
 
Nu ligger jag hemma sjuk, så kan passa på nu o skriva av mig lite när ja bara ligger här som en padda.
ha varit konstig dom senaste dagarna, känt mig grinig o helt enkelt konstig. O igår kväll kände jag att nu är det kört. inte så konstigt om jag varit lite grinig o nere när ja va påväg o bli sjuk. Andy ha sagt att ja flera nätter nu sovit oroligt, o ja känner att ja sovit jätte dåligt. Nu ligger jag här med feber, ja snorig ha ja varit länge så det är inget nytt. Men nu ha ja skenat på toan också. O det va inge kul... Mår som en nyponros... :( 
Bara o gilla läget. Ingen ide o bli arg som jag oftast blir. Tar bara på energi som jag inte har så mycket av.
 
Igår hade jag en rätt jobbig dag. Jobbade först, va inte riktigt mig själv. Sen körde jag lite o väntade på min syster som skulle komma med bussen. Då kände jag bara att allt rasa ner. Jag höll på å bröt ihop, o ja fatta inte varför. jag va trött, o jag tror att dt va för att jag blev sjuk. Precis sådär som barn blir när dom håller på å blir sjuka, precis så blev jag! 
2 km innan ja skulle plocka upp Wilma, så får jag min livs första punktering. Jag visste inte om jag skulle gråta o bryta ihop då eller sen. Händig som jag är, tar jag fram reservdäcket o alla tillbehör o börjar byta. Ringer mamma o berättar alla svordomar jag kan. Jag är jäkligt glad att jag byter däck själv. 
Men sen kom en pappa som har sitt barn på mitt dagis förbi o stannade o ville hjälpa. 
Och igår fick ja sen fara o köpa 4 nya däck. O där säger jag tack världens bästa o snällaste pappa! <3 <3
 
sen for jag o Wilma till bjärström o for ut o red. Jag red Asta o Wilma Sentinel.
vi har fått en foderponny hem till oss :) Astas kompis har flyttat, så hon behövde en ny kompis. Så Sentinel har nu flyttat hem till oss. En liten ponny, som är just över 140 cm. Jätte snäll, mest hoppad. Älskar att hoppa! Hon är en känslig, men bestämd dam som vet vad hon vill. 
 
Vi hade dressyrlektion i tisdags, med ridinglear from hell. Det va ju....spännande :p vi var spända som en fiolsträng halva lektionen o sen börja det äntligen släppa lite. O sista 5min föll polletten ner, för oss båda. O hon sänkte sig o fick ett helt annat steg o lugn. Sån känsla!! <3 då blir man glad, o vill bara fortsätta :) 
 
första ridturen i måndags så va hon helspänd. Hon gick så fort att mamma blev långt långt efter, hon takta, kunde inte stå still, backade ner i diket... Men hon va snäll. O hon är tydligen känslig när hon flyttar ställe. Men redan igår när ja o Wilma va ut va hon lugnare. Iofs hade hon Asta med, men ändå. 
Jag tror det kommer bli skitbra, och kul att ja o Wilma kan träna o lattja tillsammans :) 
 
förra helgen satte fiolen igång. Vi hade kickoff på vårdö. En lyckad helg o ja ha fått några Nya nybörjare.
nästa helg börjar vanliga lektionerna. O ja har lördagarna som förut. 
 
Har även spelar fotboll. Jag har fått spela några matcher också. 2 Upplandsmatcher o 1 träningsmatch. Ha gått helt okej. Har inte riktigt kondis o orka så mycket. Men ja ha varit med. O 3 mål ha ja gjort :) 
nu ha ja skadat knäet. Vet inte vad som är fel, men ont gör det. Ha inte vågat träna. Har ju match på söndag igen. Men ja ha inte tränat, knäet är inte i skick, o just nu är jag sjuk. Får nog va åskådare. 
 
Mellan toavarven o tekopparna så sitter jag o tittar på resor. Jag börjar få kobbsjuka som min akupunktör kallar det. Jag vill härifrån ett tag! Se nått nytt. Vi planerar ju en Thailandsresa nästa år i typ mars. Men det är länge dit. Så en liten weekend skulle inte va helt fel. Har förresten hittat ett jätte bra pris på flyg till Thailand! Så sugen o bara...klick.... Men måste kolla pengar, o med jobbet o ledighet. Min kollega bokade resa i förrgår. Ja vill å ha nått o se framemot! 
 
Jag har har iaf satt igång en tvätt så att sambon har en ren arbetströja. 
Är lite nervös för det bubblar väldigt oroväckande i magen. Hinner man springa :p
 
 

RSS 2.0