Slut på semester

Nu är vi hemma igen. Har hunnit jobba 2 dagar.
Ville inte alls hem... Det har snöat. Det är iskallt, det är blött, det är lerigt, det är bara....blä!
 
Resan var lyckad! Så skönt o få komma bort. Va borta 20 dagar, men skulle kunnat stannat ett tag till. Jag trivs verkligen inte med kylan. Det bara är så. Min kropp mår inte bra av kylan. Jag har kliat sönder hela ryggen på 2 dagar, o fingrarna värker. Jag ska bo där det är varmt. 
Som Andreas skrev, det bästa med att komma hem, är att börja planera nästa resa :)
Det va nog skönt o få komma iväg med bara sambon. Jag har fått ha han helt för mig själv, ingen annan som man måste hålla på å anpassa sig efter, o bara fått ha egentid. 
Men nu är det slut på det. Nu är allt som vanligt igen. Varannan vecka är ungen här, och varannan vecka jobbar han mest kväll och då hela helgerna också.
 
Men det va nog skönt o träffa familjen igen. O alla djur. Vi har ju en ny häst hos oss :) Senti har blivit såld, och vi har fått Maya till oss. En söt liten D ponny från Swe.
 
Nu är allt tillbaka till det normala. Kände i måndags morse att pulsen gick upp igen när jag började fundera på allt jag har framför mig. Kul o träffa alla söta barn igen på jobbet! Även om jag är livrädd att bli sjuk igen..Ja vill verkligen inte!
Snart är allt igångsatt, och jag hoppas kunna ta det lite lugnare. Bara o få igång rutinerna igen.
 
Igår var jag och spelade fiol. Riktigt roligt! Och idag har jag haft dubbelsånglektion. Det gick bara bra :)
Imorgon ska jag rida nya ponnyn för första gången. Sen vet jag inte om jag ska o hålla lite piano o fiollektion. Torsdag är det sång igen, och sen är jag ledig fre-mån! Skönt!
 
Imorgon börjar jag kl 07. Hmm...Hur tänkte dom där... Jag är verkligen inte morgonpigg.
Bäst o krypa under täcket. O sova bort huvudvärken jag fick nu ikväll. Imorgon ska vi få lite Guds ord i oss när vi ska till kyrkan med dagiset! 

Äntligen!

Nu är dagen här som jag längtat så efter! Idag börjar resan :) ååh! 
Jag började räkna ner vid 160 dagar. Egentligen har det gått ganska fort. Men ha ju känts väldigt länge ändå. Men så är det alltid när man längtar efter nått :)
 
Vaknade tidigt idag. Ha vaknat tidigt alla morgnar. Men idag var det extra tidigt, vid 8. Måste packa det sista, försöka reda upp lite till, fylla baljan, och sen kommer Rasmus och Ronja. 
 
Igår kväll kom hela släkten hit. Dom fick instruktioner om huset, och fick kaffe och tårta. O försökte hjälpa oss med den läckande toaletten. Den ska min snälla bror försöka fixa nu när vi är borta. För nu ha vi stängt av den.
 
Nu ska jag nog börja göra nått. Försöka att inte väcka sambon bara.

Sjukskriven

Jag vart sjukskriven. Nu har jag ingen feber, men är förkyld och jätte trött. Sen för den som vill veta har jag varit på toa 5-6 ggr på 4 timmar. Magen är också i uppror. 
Nu är det nog bara så att allt det här får lov o försvinna nu. Får vila upp mig, så kanske jag är helt frisk tills vi börjar resa. 
Läkaren jag var till idag sa att det är sån epidemi nu av flunsa. Han har aldrig varit med om något liknande. 
Råd: Tvätta händer, vila, drick mycket, vila lite till. Vilar man inte, tar det mycket längre att bli helt frisk. Sen håll sig hemma! Inte ut och smitta alla andra.
Det där blir tyvärr lite rundgång på jobbet. Föräldrar skickar sina allt för snoriga och förkylda barn, alla andra får det, nån stannar hemma, blir frisk, kommer tillbaka, o så får man det igen. 
Jag har jätte dåligt immunförsvar, så jag är verkligen på rätt plats :p
 
Nu är det bara 2 dagar tills resan börjar. Aah, äntligen! Jag ska försöka packa lite till ikväll. Andy är på jobb. Måste försöka orka plocka lite också. Imorgon är liksom sista dagen vi hinner plocka, om vi inte vill komma hem till ett kaos. Kaos lär det väl va ändå. Men lite mindre kaos.
 
Sen kommer tydligen hela släkten över imorgon. Mormor o morfar vill se huset, och resten ska få instruktioner om vad dom ska göra när vi är borta.
 
Igår när Andy kom hem från jobb, så hade jag eldat i spisen, så han hade tagit med sig korv och så grillade vi korv :) Satt och tittade på "våra" koifiskar. Ska försöka göra dom tamare. Är redan på rätt spår :)
Så mysigt det rummet där fiskarna är!
 
Projekt för kvällen: Hitta nån gardin o hänga i sovrummet, och mitt Eckerö Aktiekort. 
 
 

3 dagar kvar

Gissa vem som däckade i feber. Bra tajming... Ha varit väldigt konstig i magen också. Så har varit hemma från jobb, legat hemma och tyckt synd om mig själv. Måsta pina mig till tandläkaren, och hade en fyllning som höll på å gå sönder, men ingen brådska o laga det. O ännu en gång fick jag höra att mina tänder såg bra ut! Äntligen är jag på rätt väg :) Så nu känns det bra o ha det gjort innan resan. Sen va ja en sväng via sjukan, o sen hem o bädda ner mig. Ha försökt plockat lite här hemma.
Passena är hittade+lite thailändska baht. O resväskorna är redo att fyllas. 
 
Vi åker från Åland på lördag dag. Min snälla bror och Ronja kommer o skjutsar oss till hotellet vid Arlanda. Sen sover vi på Connect, och på söndag dag lyfter flyget. 
Vi flyger en 5-6 timmar, o mellanlandar i Dubai. Där måste vi vara några timmar, och sen på natten flyger vi vidare till Bangkok. Tar också en 5 timmar typ. 
Vi landar vid typ lunchtid i Bangkok. Då ska vi ta oss till vårt hotell, och sen leva livet i Bangkok! :) Vi blir där måndag-fredag. Fredag tar vi bil (nej vi ska inte köra) o åker till samma ställe som förra året. Då blir det beachen DIREKT! O där blir vi 2 veckor . HELT underbart! O nu är det bara 3 dagar innan resan börjar! Det har varit lååånga dagar. Jag har varit sjuk, det är smått kaos i huset ännu, Andy jobbar, jag längtar lite för mycket. Så det känns långt. 
 
Ikväll jobbar Andy kväll. Så jag har väldigt tråkigt. Ha försökt plocka lite, men är trött. Och mörkrädd... 
Imorgon jobbar han kväll igen. Sen ett dagpass och sen är det semester. 
 
Skulle behöva göra lite ärenden i stan också innan resan, köpa lite grejer. Får försöka med det på fredag tror jag. 
 
Sitter o ser på antingen 16 and pregnant, eller typ stalkers program. Jäätte smart när man sitter här ute själv o är mörkrädd. 
O på tal om pregnant, så har jag fått veta att en av mina kompisar ska få bebis! :D Så i augusti får jag snusa bebis <3
 
Nu ska jag försöka leta upp ett papper som behövs till resan, sen lägga mig i sängen, sätta igång en film, o vänta på att sambon slutar jobba. 
 
 
 
 

Mindre än en vecka kvar

Nu är det nära! Idag är det söndag, på lördag dag tar vi båten över till svealandet, för att bli där över natten. Söndag dag lyfter flyget mot Thailand! Gud va jag har längtat. Nu är det inte ens en vecka kvar :)
 
Va ha hänt annars då. Jobbade sista lördagen på ett bra tag nu igår. Faktiskt väldigt skönt. Det är kul det jag gör, men jag är trött. Riktigt trött. Så nästa gång blir i slutet på april.
 
Sångkonserten jag var med i gick riktigt bra. Jag har nog aldrig varit så nöjd efter en konsert :) Jag blev så glad också för att jag fick höra massor av fina kommentarer. Både från nära o kära, och helt okända. Det värmde massor :)
 
Vi har varit och provridit häst. 1½ kan man säga. Var till Swe o den var halt, så Wilma bara travade runt några varv. Sen en här på Åland. Mig kvittar det egentligen vad och vem det blir :) Så länge den inte är stygg med Asta, och inte galen o rida ut på själv... O ingen ullsocka.. Det är inga fel på ullsockor, men det är inte den typ av häst jag vill åka runt på :p
 
Vi har flyttat till Eckerö. Övergett lägenheten och staden, och flyttat ut på landet. Här hyr vi ett stort hus. Det är totalt kaos här inne, jag hittar inte ens ett par rena sockor... Men det är mitt nästa projekt här nu ikväll, hitta rena kläder tills imorgon. Har plockat lite hela dagen, men känns inte som det händer nått ändå... Suck. Vi har burit grejer varje kväll den här veckan. Jag är så slut!! Ner från 3e o 4e våningen. Undras hur många gånger man sprungit upp o o ner för dom där trapporna.
TUSEN TACK till mamma, pappa, Rasmus, Ronja och Ika som har hjälpt till med flytten. Ni är GULDVÄRDA! <3
 
Vi har liksom bara 5 dagar på oss nu att försöka få ordning på kaoset. Vill inte komma tillbaka till det här när vi kommer hem från Thailand. Andy jobbar som tur att bara 2 kvällar nästa vecka. Går snabbare när man är 2. 
 
Ikväll jobbar han, som vanligt. Det viner o knakar i huset, så nu har jag krypit ner under filten o ska se om jag vågar mig fram en stund till :p Sen blir det duschen o börja krypa till sängs. Har varit färdig för sängen kl 9 varje kväll. 
Har ju haft ungar här nu 3 veckor i rad, så nu ska det bli skönt med helt barnfritt i några veckor! Inga nå dagisbarn heller. 
Många som frågar om hur det är att bo med andras barn, o hur det känns o hur det funkar. Jag ska skriva om det någon dag. Jag kan säga att så som Andys "schema" är upplagt nu, så tycker jag inte om. Men det är bara att gilla läget tyvärr.
 
Så det ska bli så förbannat skönt o komma bort, bara han och jag. Egentid. Något sånt existerar knappt just nu. 
 
Imorgon är det måndag igen. Jobb 8.30-16, sen blir det väl hem o fortsätta plocka. Får se om jag åker på fiol på kvällen. 
Funderar på att åka och köpa en ny telefon i veckan också. Men vet inte vad ännu...
 
Måste väl försöka ta mig upp ur soffan nu då o få nått gjort. Suck. 
 
 

RSS 2.0