Nuu kommer det! EGYPTEN!

Nej nu! Nu ska jag skriva lite om Egypten resan! :) Nu har jag tid. O internet som funkar hela tiden :p

Ja. Vi pratade ju inte så högt om den här resan. Bara mina närmaste och arbetskompisarna visste om det typ.
Men det va ett jäkla shå innan vi kom iväg.

Maria passet 2 dagar innan vi åkte. O DET HADE GÅTT UT!!! För längesen... Så hon ringde runt där på kvällen, o följande morgon stod hon utanför polisen, o hon fick ett tillfälligt. *pust*

Det hotades ju om strejk, så vi visste inte om vi skulle komma iväg. Men dom garderade sig, och tog in ett annat flygbolag. Ni kanske läste i aftonbladet att en kvinna berättade om att hon måsta byta flyg, till mardröms flygbolaget. SAMMA SOM VI SKULLE ÅKA ME!
När vi äntligen kom fram till Arlanda, vi körde dit med bil, så vi virra runt o leta parkering. Så vi va där just vid 12 tiden, och flyget skulle gå kl 16. Dom hade skjutit upp det då 7 timmar. Det skulle egentligen gå 8.35 på morgonen. Nå, när vi kom dit, växlade vi pengar, o va såg vi då... Jo, FLYGTIDEN VAR UPPSKJUTEN EN TIMME! Så den skulle gå först kl 17. Så över 5 timmar skulle vi spendera på flygplatsen. Kuuul.... -.-
Vi åt, drack, o roade oss.
När vi äntligen kom igenom alla säkerhetskontroller å grejer, så fick vi ytterligare vänta 40 min innan vi fick boarda. Så vi kom iväg just innan klockan 6. Så över 9 timmar senare gick flyget än vad det skulle gå från första början. Det blev vi lite bittra på. O flyget va inte så jätte bra. Ingen musik ,ingen tv, skrikiga ungar...
Men personalen gjorde så gott dom kunde. Det va ingen svensktalande personal. Och det här mardrömsbolaget, hade hyrt in ett annat som vi fick åka me. Dom va noga o påpeka det på flygplatsen "att det va ett säkert och bra flyg vi skulle åka me" :p
Vi fick mat, fast vi inte beställt och betalat. Sen flög dom på 4½ timme! DET va bra! Det skulle ta 5.15 egentligen.
Vi kom fram till vårt FINA hotell runt 11-12 tiden. Där väntade jätte trevlig personal, och dom hade gjort en liten buffe åt oss som vi fick äta innan vi gick till rummena :)
Vi kom inte i säng förrens runt 3 tiden. Vi fick springa till receptionen o ordna lite grejjer, packa upp lite, kollade ut över vårt poolområde :') Vilken känsla det va, att äntligen få va framme! Som vi hade längtat!

När vi vaknade trodde man inte det va sant. Solen sken, det va varmt. O det stora underbara poolområdet som var utanför vår balkong. Mhmh! Det blåste visserligen rätt bra. Men det va ändå varmt!!
Frukost buffen va riktigt riktigt bra! Maten överlag där va faktiskt riktigt bra. Massor o välja mellan, och riktigt gott var det. Tycker det va bättre än på förra hotellet. O jäätte trevlig personal :)

Minns inte va vi gjorde vilka dar. Det har flutit ihop.
Men vi låg mycket vid poolen och solade. Stranden låg en bit bort, det va lite tråkigt. Men vattnet va fan inte så jäkla varmt :p
O vid poolområdet var det alltid aktiviteter. Aerobic, yoga, egyptisk magdans, stretching, lekar, tävlingar.... Vi testade på nästan allt. Och tävlingen som ordnades varje dag, så vann jag två dagar ;) Båda var ´"reflex" tävlingar. Tyder på att jag har snabba reflexer då. Men dålig hålkänsla ;) HAHA för dom gick det kasst i.
Och fotboll spelade jag och Maria flera dagar. En kille, som va från Cairo, kom fram till mig o bara: You have really strong legs. Ehehe tack? :p Skitsköna killar som va me o spelade! Maria o ja va annars dom enda tjejerna. Va en till med näst sista dagen. Men hon va mer kille än jag o maria tillsammans :p

Sen va vi ut på en utflykt också. Snorkling! Den började ju dock inte så bra. Killen som fixade allt, så sa att vi åker kl 10. Men sen börja telefonen ringa just efter 8. Kaisa svara, o förstod typ att dom skulle kolla att vi va på gång o så. Jojo klockan 10. Så la hon på. Sen ringde det igen. O då svara ja. Så fråga han varför vi inte va där? Så sa jag klockan 10 var det väl? Han bara nej ni skulle varit här klockan 8, för då skulle vi åkt! UUUPS! Snabbt upp o byta om o packa. Tror vi hade varit ut kvällen innan också :p så lagom pigga.
Så ingen frukost blev det. Killen va skitsur som plockade upp oss... -.-
Vi åkte ut med en stor båt, och stannade på 3 olika ställen där vi fick snorkla. JÄTTEfint! Otroligt! Personalen på båten va jätte trevliga! Super! Kaptenen stod alltid färdig med handdukarna när vi kom upp ur vattnet :)
Sen fick vi lunch där också.
Låg längst fram på båten och solade när vi inte låg i vattnet. Så jäkla härligt!!!! Vill igen!! :)

Ja nattklubbar besökte vi ju också, ehe :) Riktigt häftigt! Tror vi var till 3 olika nattklubbar, och två mindre barer. Gratis dricka på två av dom. Naajs :) Eller vi betalade typ 20 euro för taxi, inträde och sen gratis dricka.
När vi skulle till ena nattklubben så stannade vi utanför ett annat hotell, och plockade in mera folk. Smetad taxi! Konstigt nog så va vi fler när vi skulle hem sen... :p Tror ja räknade till 24? i en sketen liten taxi! Tror det fanns 11 sittplatser eller nå sånt. Ja jisses :p Roligt var det!
Träffade ju en som jobbade på det hotellet vi bodde på förra året på en av nattklubbarna! :) Han kände igen mig! Riktigt roligt o se han igen!

En kväll var vi till en bar, som hade karaoke, internetbar, wii och fotbollsspel. O bra musik! Va dit med två som jobbade på vårt hotell. Riktigt riktigt rolig kväll, med många pina colada ;) O snygg bartender!! :O ;)

Sen va vi in till Naama Bay två ggr. Roligt o va där igen :) Fast dom är lite nojsiga endel. Men det gick bra! Enda jag köpte var två par skor, och vattenpipa :) O ändå fick ja inte rum med allt i väskan :p haha

På hotellet ordnades det alltid shower på kvällarna. Dom va riktigt duktiga! En kväll, då det va me ormar, så fick Maria gå upp o va me ;)
O en kväll va det med glas och svärd, som en kille låg, o trampade på. AJ! Så vi skulle stå på han på olika sätt o så.  Då fick ja gå upp o va me. Vart lite kallsvettig när han la sig med ansiktet i allt krossat glas o ja skulle stå på hans huvud!!!

En dag var vi på spa. Så jäkla skönt!!! Fick duscha först, sen fick vi o satte oss i bastun, sen fick vi kroppen insmorda i typ kamelmjölk eller nå liknande? o en ansiktsmask. Fick ligga där bra länge, somnade bort lite. Duschade igen, o in i ångbastu. Sen hoppa i en stoor jacuzzi. Skönt! Och avslutade med en helkroppsmassage! AAH! Fan va skönt det va! Dock visste ja inte hur jag skulle klara av att inte sparka den snälla kvinnan som försökte massera mina fötter :p haha jag är så sjukt kittlig!!! Sen massera hon lite hårt på ena vadmuskeln, så ja sprätta till en gång, så hon blev nästan lite olycklig lät det som :p

Och en dag gick vi o fick ansiktsbehandling. Plockade ögonbrynen med sån där tråd. O FY FAN VA ONT DET GJORDE!!!!

Det blev många skratt, och en alldeles underbar resa! Det enda jag kan klaga på var att vi missade en halv dag där, och stranden va lite långt borta. Hade gärna haft den precis vid hotellet. Va nån hundra meter bort nu.
Annars, maten va god, (o alla höll sig friska från det) Kaisa fick solsting en dag, o brände sig lite :p personalen var SUPERtrevliga! Vädret var bra... Var längesen jag var så glad och kände mig avslappnad :) Väldigt välbehövligt!

Och ja, jag kommer åka tillbaka. Var så säker! Jag kan bara inte låta bli o tycka om det där landet. Trots att dom kan va lite nojsiga. Men man lär sig.

En oförglömlig resa!! :)
Det här va i stora drag nu vad vi gjorde, detaljerna stannar i Egypten ;)

Bilder kommer när jag fått dom på datorn!


Här kommer en från poolområdet. Tagen från vår balkong!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0